Lukijat

torstai 23. helmikuuta 2017

Kierrätys kunniaan

Kierrätys on todella lähellä sydäntäni!Se säästää luontoa, ja vähentää roskan määrää.
Tykkään siitä, jos tavaran saa uudelleen käytettyä. Silloin sitä ei tarvitse heittää roskiin, vaan se saa uuden elämän.
Esimerkkejä on valtavasti. Vanhat t-paidat rievuiksi, muoviset voidepakkaukset pikkusälän säilytykseen.
Lisäksi pienellä tuunailulla saa monet tavarat uusiokäyttöön esim. lasten leluina tai askartelumateriaaleina.Miten ylipäänsä innostuin kierrättämään ja miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni. Tässä vähän esimakua siitä. ensimmäinen muistikuvani jolloin mietin kierrättämistä oli ala-asteella.
Muistan tämän siksi, että se oli käänteentekevä hetki, jolloin sain ensikosketuksen käytännön kierrättämiseen ja siihen, miten tärkeätä se on. 
Kyseessä oli maailman eläintenpäivä, ja siihen liittyviä tehtäviä ja tietoiskuja. Eräs tällaisen tietoiskun kuva jäi mieleeni lähtemättömästi. Siinä oli siili, joka oli jäänyt kiinni metallisen säilyketölkin kanteen. Siiliraukka oli jäänyt kiinni niin, ettei pystynyt liikkumaan, ja oli kuollut siihen.
Muitakin kuvia näimme, mm. sellaisen, jossa lintu oli sotkeutunut siimaan tai johonkin naruun jaloistaan, eikä päässyt liikkumaan.
Mielestäni eläimillä on oikeus elää rauhassa ilman luontoon kuulumattomia asioita, kuten naruja, lasia, muovia, ja esim. rautalankaa.
Tänään esimerkiksi vein lasia kierrätykseen.

                                                                                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti